• Over mijzelf

    Over Corline van den Hooven Psycholoog NIP

    Achtergrond Psycholoog utrecht

Mijn naam is Corline van den Hooven ik ben op 4 november 1963 in Den Haag ­geboren. Mijn vader was musicus en mijn moeder, zoals gebruikelijk in die tijd, huisvrouw. Ik was hun eerste kind. Toen ik 2,5 jaar oud was is mijn broertje geboren, daarmee was ons gezin compleet.

Het huwelijk van mijn ouders was helaas niet goed en eindigde in een echtscheiding toen ik 7 jaar oud was. Dit was ruim voor de grote echtscheidingsgolf in Nederland dus wij vormden een uitzonderingspositie met ­alle voor- en nadelen van dien.

Als kind stelde ik vragen bij wat er om me heen gebeurde; hoe kunnen mensen die van elkaar houden in zulke ruzies terecht komen? Waarom kan het niet meer ‘goed gemaakt’ worden? Waarom zijn er mensen die ons hele gezin veroordelen vanwege de scheiding? Waarom kiezen de meeste mensen partij en zijn er slechts enkelen die met alle betrokkenen kunnen blijven omgaan? Etc.

Vragen waarop ik pas veel later in mijn leven en zeker ook pas na de studie psychologie antwoorden heb kunnen vinden.

Vanaf de middelbare school ben ik me gaan verdiepen in psychologie (destijds met name Psychosynthese), Boeddhisme en Oosterse filosofie. Ik las alles wat ik kon vinden over deze onderwerpen, ging naar lezingen en experimenteerde met meditatie technieken en yoga.

Mijn keuze voor de studie psychologie kwam deels uit het willen beantwoorden van de vragen uit mijn kindertijd. Daarnaast had ik inmiddels ervaren hoe fijn het kan zijn als iemand met je meekijkt naar je proces, je zowel steunt als een spiegel voorhoudt én vertrouwen heeft en geeft in de goede afloop. Die rol wilde ik graag voor anderen gaan vervullen.

Ik studeerde twee verschillende richtingen binnen de psychologie. Klinische Psychologie en Sociale- en Organisatie Psychologie. Binnen deze laatste richting ben ik opgeleid tot communicatie trainer. Beide richtingen waren me even dierbaar. Ik was zowel benieuwd naar wat er binnen mensen gebeurt als naar wat er tussen mensen kan spelen en ontdekte dat de combinatie van beiden vruchtbare aarde was voor het leren werken met mensen in relaties.

Aanvankelijk ben ik aan het werk gegaan als docent aan de universiteit waar ik gestudeerd had. In 1995 ben ik, na een periode free-lancen, voor mezelf begonnen. De eerste 10 jaar heb ik veel communicatie trainingen gegeven, verzorgde lessen in psychologie (in de beide richtingen waarin ik ben afgestudeerd), gaf supervisie, was mentor en zag zo nu en dan een cliënt die voor counseling kwam. Ik heb in deze periode voor veel verschillende opdrachtgevers (Universiteiten, Hoge scholen en het Bedrijfsleven) gewerkt. Een beetje te veel en te hard want ineens zat ik met een burn-out thuis. In die periode heb ik besloten om mijn werk om te draaien. In plaats van heel veel trainingen en een paar individuele trajecten geef ik nu sinds meer dan 10 jaar heel veel individuele trajecten en een paar trainingen. Dit bevalt heel goed en ik heb inmiddels een goede werk-privé balans kunnen vinden.

Eén van de mooie dingen aan mijn beroep vind ik dat het mogelijk is om te blijven leren en ontwikkelen. Er komen steeds weer nieuwe technieken en benaderingen, er is voortschrijdend inzicht en steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de hersenen, de psyche en de samenhang van lichaam en geest. Er zijn natuurlijk ook mijn eigen levenservaringen en, last but not least, de cliënten waarvan ik elke keer weer leer en die mij scherp en bij de tijd houden.

Door de jaren heen heb ik geleerd niet alleen op mijn hoofd te vertrouwen maar juist ook vanuit mijn hart en intuïtie te werken.
Bijgedragen aan mijn ontwikkeling hierin heeft de Advaita Vedanta School waar ik 10 jaar aan gestudeerd heb en waar ik ook lessen en retraites heb mogen verzorgen. Veel van wat daar geleerd en ontwikkeld is vindt zijn weerslag in de sessies van nu.

Sinds 2009 ben ik verbonden aan de Oneness University in India. De Oneness University wordt ook wel The Foundation for World Peace genoemd. Deze universiteit combineert state of the art technieken uit de psychologie en de psychotherapie met eeuwenoude Indiaase rituelen, kennis en spiritualiteit.

Binnen deze universiteit ben ik opgeleid tot Advanced Oneness Trainer. Dit betekent dat ik trainingen mag verzorgen en de technieken en kennis ook kan gebruiken in mijn praktijk.

Mocht je ergens mee zitten, wat dat ook moge zijn, dan hoor of lees ik graag van je!

Met hartelijke groet,

Corline van de Hooven
Afbeelding Psycholoog Corline

Drs. Corline van den Hooven

Psycholoog NIP

Als ervaren psycholoog help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Psycholoog NIP
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Utrecht centrum

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht
(vlakbij de Dom)

Contactgevens:
corline@psychologenpraktijk-utrecht.nl
Tel. nr.: 06 – 412 608 57

Psycholoog Utrecht is aangesloten bij:

Nederlands Instituut Psychologen