Relatietherapie Psycholoog Utrecht

Relatieherapie kan noodzakelijk zijn als je samen in een dynamiek terecht bent gekomen waar jullie ongelukkig van worden maar die niet te keren lijkt. Relatietherapie kan helpen om de dynamiek bloot te leggen, uit te nodigen tot nieuw gedrag en om een laag dieper te kijken naar herhaling van oude patronen of het uitleven van oude overtuigingen. Soms kan het nodig zijn om hier ook individueel aan te werken.

Veel stellen komen helaas pas in relatietherapie als laatste redmiddel of om het gevoel te hebben alles gedaan te hebben om de relatie te redden. Soms is er dan al zoveel beschadigd geraakt dat uiteindelijk de relatie helaas niet meer gered kan worden. De relatietherapie richt zich in dat geval op het zo goed mogelijk uit elkaar gaan en het opbouwen van een goede na-relatie.

Relatietherapie Individueel

Steeds vaker komen mensen individueel in therapie om de problemen binnen hun relatie te onderzoeken. Dit kan zijn omdat de partner niet in relatietherapie wil maar komt meestal voort uit het besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inbreng van je eigen patronen in de relatie. Door deze bloot te leggen, je bewust te worden en te onderzoeken hoe je van daaruit anders kunt reageren op kwesties binnen de relatie kan de relatie verbeteren of het wordt helder dat de relatie niet langer bij je past.

Afbeelding Psycholoog Corline

Drs. Corline van den Hooven

Psycholoog NIP

Als ervaren psycholoog help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Psycholoog NIP
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Utrecht centrum

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht
(vlakbij de Dom)

Contactgevens:
corline@psychologenpraktijk-utrecht.nl
Tel. nr.: 06 – 412 608 57

Psycholoog Utrecht is aangesloten bij:

Nederlands Instituut Psychologen