Vragen en kwesties met betrekking tot mindfulness en je spirituele ontwikkeling

Soms kan het zijn dat je na een spirituele school, leraar of groepering gevolgd te hebben in de war raakt of aan jezelf gaat twijfelen. Het kan bijvoorbeeld heel raar voelen als je merkt dat dingen die eerst heel belangrijk voor je waren er niet meer zo voor je toe doen. Je kan je ook gedesoriënteerd voelen en/of merken dat je hoofd heel anders gaat werken. Vaak zijn dit op zich helemaal geen slechte signalen; spirituele ontwikkeling of Ontwaken betekent vooral dat er dingen wegvallen. De verwarring die dat echter kan oproepen kan wel lastig zijn en het kan fijn zijn om hier met iemand over te praten.

Het kan ook zijn dat je met een spirituele groep te maken hebt gehad met sektarische elementen of zelfs erger, waar misbruik heeft plaats gevonden.

Verder kan het zijn dat je merkt dat bepaalde spirituele overtuigingen je proces lijken te blokkeren, je als het ware afhouden van het verwerken van ervaringen en van het volledig in het hier en nu aanwezig zijn. We noemen dat met een mooi woord: Spiritual Bypassing.

In al deze kwesties heb ik me, mede op grond van eigen ervaringen, uitgebreid verdiept en ben ik graag je gesprekspartner om samen te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je je vanaf hier weer verder kunt ontwikkelen.

Afbeelding Psycholoog Corline

Drs. Corline van den Hooven

Psycholoog NIP

Als ervaren psycholoog help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Psycholoog NIP
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Utrecht centrum

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht
(vlakbij de Dom)

Contactgevens:
corline@psychologenpraktijk-utrecht.nl
Tel. nr.: 06 – 412 608 57

Psycholoog Utrecht is aangesloten bij:

Nederlands Instituut Psychologen